40 meetingplanners maken kennis met het aanbod in Gent Noord

Op dinsdagochtend 26 september werden de deelnemers hartelijk ontvangen in de prachtige locatie van Red Loft met een heerlijk ontbijt voorzien door cateraar Kelly de kok. Red Loft is een textielfabriek uit ca. 1900 waar de eigenaars een eigentijdse ruime loft met tuin creëerden. Een inspirerende ruimte voor zakelijke meetings en een huiselijke plek voor privé- en bedrijfsevenementen. Het perfecte kader voor 2 tot 140 personen.

Na een uitgebreide ontvangst en rondleiding stond de bus van Reizen Sys klaar om de groep te brengen naar de tweede bestemming van de dag, namelijk ArtCube. Dit indrukwekkend gerenoveerd textielfabriek brengt een ideale variatie tussen oud en nieuw. De Galveston-site waar ArtCube gelegen is was tot het einde van de 20e eeuw een textielfabriek en alle authentieke elementen werden behouden. De verschillende ruimtes zijn ontworpen om van jouw bedrijfsevent, product launch, formeel dinner, … een onvergetelijke ervaring te maken. Deze locatie biedt plaats voor kleine en grote groepen tot 1200 personen.

Niet ver van de vorige bestemming ligt Eskimofabriek, deze volledig gerenoveerde 19de -eeuwse textielfabriek biedt verschillende ruimtes aan voor jouw events, seminaries en congressen. De grootste zaal was oorspronkelijk een wasserij en heeft nu een prachtige uitstraling met de rode bricksteen en gietijzeren pilaren. Deze zaal biedt plaats voor 1256 personen. Na de uitgebreide rondleiding werd ons een heerlijk glaasje met hapjes aangeboden, de ideale afsluiter van de derde venue.  

Na de aperitief en verrukkelijke hapjes gingen we richting Gaston, rooftop bar en restaurant voor een heerlijke lunch. De weergoden waren ons goed gezind dus konden we genieten van een lekker drankje op het dakterras met een prachtig uitzicht op de skyline van Gent. Tijdens de zomermaanden kan je hier genieten van een slow cocktail, lichte lunch of uitgebreid dinner. Doorheen het jaar kan je bij Gaston ook terecht voor een workshop, en het organiseren van allerlei (corporate)events, recepties, incentives...

Na de lunch bracht de bus de groep naar het intercultureel muziekcentrum De Centrale. De oorspronkelijke elektriciteitscentrale is vandaag in de eerste plaats een centrum dat inzet op creatie en presentatie van muziek die verwijst naar de diversiteit van de stedelijke bevolking. De verschillende polyvalente ruimtes worden ter beschikking gesteld voor voorstellingen, repetities, theater- en filmvoorstellingen, workshops, cursussen en vergaderingen.

Als voorlaatste stop van de ontdekkingsdag hielden we halt bij Zaal LUX. De imposante entree nodigt je onmiddellijk uit om binnen te gaan. De prachtige authentieke balzaal  is de ideale locatie voor uw bedrijfsfeest, productvoorstelling, workshop, congres, vergadering en zoveel meer. Zaal LUX is uitgerust met alle nodige faciliteiten; prachtige bar, bruikbare keuken, volledige licht & geluidsinstallatie en projectie.  

Eindigen deden we in sportbar O’learys op de site van Dok Noord. Deze Amerikaanse sport-en businessbar is voorzien van de nodige sportgames, bowlingbanen, curling en vergaderruimtes. Met de perfecte ligging op de site van Dok Noord biedt O’learys ook bedrijfsformules aan waar voldoende ruimte is voorzien voor ontspanning. We sloten deze geslaagde ontdekkingsdag af met de afterwork touchdown en konden gebruik maken van de bowlingbaan en alle andere sportgames met aperitief en fingerfoods.